Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابراهیم حیدری مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام این خبر افرود: بر اساس این طرح از طریق توانمندسازی، برنامه ریزی مشارکتی و اقدامات حمایتی با محوریت فرهنگ و هنر مجموعه‌ای از کسب و کار‌های  فرهنگی و هنری روستایی به صورت متمرکز یا غیر متمرکز در روستا‌ها شکل می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این طرح در بعد کیفی با هدف شناخت و رفع موانع و دشواری‌های فعالیت‌های فرهنگی و هنری در روستاها، شناسایی نهاد‌ها و سازمان‌های دولتی و غیر دولتی موثر و فعال در توسعه فرهنگی روستاها، کمک به توانمدسازی روستاییان برای راه اندازی کسب و کار فرهنگی و هنری، حمایت از راه اندازی مجموعه کسب و کار‌های روستایی فرهنگ محور، ارتقای کیفیت زندگی در میان روستاییان، شناسایی و شکوفایی استعداد‌ها و خلاقیت‌های فرهنگی و هنری روستاییان، ایجاد زمینه و فرصت مناسب برای جلب مشارکت مردمی  در امور فرهنگی و هنری روستا‌ها، تشکیل انجمن‌های فرهنگی و هنری و در بعد کمی با هدف کاهش نرخ بیکاری در کشور،  ایجاد  فرصت‌های شغلی مستقیم در روستا‌ها، آموزش مهارت شغلی و دانش کارآفرینی به مردان و زنان  روستایی،  برگزاری کارگاه برنامه ریزی مشارکتی در این روستا‌ها  طراحی و برنامه ریزی شده است.

دبیر ستاد هماهنگی شهر‌ها و روستا‌های دوستدار کتاب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفتند: این طرح همچنین تلاش دارد با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید برای روستاییان در کنار احیای دانش‌ها، آیین‌ها و مشاغل بومی و به کارگیری آن در کارآفرینی زمینه افزایش مشارکت روستاییان در برنامه ریزی توسعه محلی را فراهم آورد و باعث افزایش مهارت‌های کاری و دانش کارآفرینی روستاییان وکمک به زیست پایدار روستایی شود.

ایشان در ادامه به نهاد‌های مشارکت کننده در این طرح اشاره داشتند و خاطر نشان کردند این طرح  با همکاری و مشارکت معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، وزارت کشور (سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور)، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، صندوق کارآفرینی امید و سایر وزارتخانه‌ها و موسسات، نهاد‌ها و بنیاد‌های فعال در حوزه روستایی،   برنامه ریزی  شده است و شیوه نامه اجرایی ان تدوین شده است و به زودی فرایند اجرایی آن آغاز می‌شود.

در این طرح فعالان فرهنگی وهنری روستایی و سرمایه گذاران علاقمند در حوزه فرهنگ و هنر روستایی پس از گذراندن دوره آموزشی کوتاه مدت و شناسایی ظرفیت‌هایی فرهنگی و هنری  اعم از انسانی و کالبدی  طرح‌های مرتبط را در قالب فرم تکمیل می‌کنند و پس از ارسال به دبیرخانه مرکزی در تهران  و تصویب در شورایی متشکل از  نمایندگان نهاد‌های همکار در این طرح از تسهیلات بانکی با بهره کم، برخوردار  می‌شوند و می‌توانند با حمایت و پشتیبانی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهاد‌های محلی و بومی و مردمی در قالب موسسات فرهنگی و هنری روستایی هم به رونق کسب و کار‌های روستایی کمک کنند و هم در پویایی فرهنگ و هنر بومی کمک شایانی نمایند.

مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کسب و کار‌های فرهنگی و هنری در روستا‌ها را ترکیبی از مجموعه‌ای از فعالیت‌های فرهنگی و هنری روستایی از جمله: صنایع دستی، کشاورزی چند کارکردی، بومگردی، هنر‌های نمایشی و موسیقی، کتابفروشی سیار، گردشگری روستایی، کارگاه تولید کتاب پارچه‌ای، کارگاه‌های تولید عروسک، کارگاه‌های چاپ دستی و…، گیاهان دارویی، صنایع غذایی، فروشگاه‌های محصولات فرهنگی روستایی، راه اندازی شبکه‌های تولیدات روستایی، بازار‌های بین المللی صنایع دستی، ایجاد و توسعه مراکز و خانه‌های صنایع خلاقانه، گردشگری مبتی بر ظرفیت‌های فضای مجازی، اکوکمپ‌های بوم گردی بیابانی، گردشگری کشاورزی،   مراکز تفریحی و سرگرمی، کسب و کار‌های تولید محتوا (دیجیتال)، توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، کسب و کار‌های بخش خدمات اجتماعی، آموزشی و عمومی (منتخب) دانست.

ایشان در پایان خاطر نشان کردند با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود در روستا‌های برگزیده ادوار مختلف جشنواره روستا‌ها و عشایر دوستدار کتاب و همین طور امکان سنجی  انجام شده در این روستا‌ها، این طرح در مرحله اول در این روستا‌ها  اجرایی می‌شود و در مراحل بعدی پس از برطرف کردن نقط ضعف و تقویت نقاط قوت این طرح  درسایر روستا‌های کشور نیز اجرایی می‌شود.

روستاهای برگزیده ادوار مختلف جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب برای کسب اطلاع از فرایند اجرایی وشیوه و چگونگی انجام این طرح می توانند به سایت شبکه ترویج کتابخوانی به آدرس اینترنتی Www.bookpromotion.ir مراجعه کنند.

دریافت شیوه نامه

طرح راه اندازی و شکل گیری حمایت از کسب و کارهای فرهنگی و هنری در روستاها

 

 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ابراهیم حیدری کتاب خوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پارسی خبر فرهنگی و هنری روستایی فرهنگ و ارشاد اسلامی فرهنگی و هنری روستا فرهنگی و هنری هنری در روستا امور فرهنگی کسب و کار برنامه ریزی روستا ها راه اندازی نهاد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۰۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتبار هزار میلیاردی برای طرح‌های عمرانی روستاها

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، محمدجواد ابوالحسینی در نشست با اعضای شورای اسلامی شهر و روستا‌های مهریز به نقش شورا‌ها اشاره کرد و گفت: شورا‌های روستا‌ها نقش مهم و موثری در فعالیت عمرانی و امنیت اجتماعی روستا‌ها دارند.

وی افزود: اعتبار روستا‌های استان در سال گذشته از محل اعتبارات ارزش افزوده و سایر اعتبارات حداکثر ۴۰۰ میلیون تومان بود، اما هم اکنون شاهد فعالیت‌های عمرانی در سطح روستا‌ها با بیش از هزار میلیارد تومان هستیم.

معاون استاندار تأکید کرد که همه این اقدامات و فعالیت‌های عمرانی مرهون تلاش اعضای شورا‌ها و جلب مشارکت آنهاست.

وی ادامه داد: همکاری و مشارکت مردم با دهیاران و اعضای شورا‌های اسلامی و تعامل مناسب با دستگاه‌های اجرایی، مهمترین عامل در راستای تسریع در اجرا و بهره برداری از طرح‌ها و توسعه مناطق روستایی است.

حجت الاسلام محی الدینی امام جمعه مهریز هم بر اتحاد و همبستگی بین شورا‌ها تاکید کرد و بیان داشت: بی عدالتی در فعالیت اعضای شورای اسلامی شهر و روستا‌ها نباشد و تصمیم گیری‌ها به دور از هوای نفس و حب و بعض باشد، چرا که اگر اعضای شورا به مسائل حاشیه‌ای دامن بزنند، دود آن به چشم مردم و شورا می‌رود.
در پایان این دیدار از اعضای شورای اسلامی شهر و روستا‌های مهریز تجلیل شد.

دیگر خبرها

  • چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ روستای بیابانک برگزار شد
  • تجلیل از مشاهیر، موجب اعتلای فرهنگی و هنری می شود
  • جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است
  • اولین جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار برگزار شد
  • ایمانی پور به ارمنستان سفر کرد
  • برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار در رشت
  • اعتبار هزار میلیاردی برای طرح‌های عمرانی روستاها
  • برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار به معنای «میدان و عرصه» در رشت
  • ۷۰ برنامه فرهنگی و محرومیت زدایی در هفته بسیج سازندگی
  • برگزاری محفل شعر گویشی شاعران بختیاری در دزفول