Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ صبح امروز یکشنبه 5 بهمن ماه الهام فخاری رییس کمیته هنر شورای اسلامی شهر تهران طرح «بهبود فضای عمومی کسب و کارهای فرهنگی و هنری شهری در تهران» را در صحن شورای مطرح کرد. فوریت این طرح  با 17 رای موافق به تصویب رسید تا به تفصیل در جلسات آینده شورا مطرح و مصوب گردد.

این طرح در پی جلسات کمیته هنر شورای اسلامی شهر تهران با انجمن‌های مختلف هنری و طرح مسایل و مشکلات این حوزه با الهام فخاری رییس کمیته هنر شورای شهر تهران،  نوشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسات به این مسایل اشاره شد که با شیوع بیماری کرونا، بسیاری از فعالیت‌های هنری با تعطیلی مواجه شده‌اند و از پی محدود شدن فعالیت‌ها، اقتصاد هنر نیز در شهر تهران با آسیب‌هایی روبه‌روست.

مساله دیگری که در این طرح بدان اشاره شده، این است که هم‌اکنون نگارخانه‌ها با عنوان عوارض «تابلو فروشی، گالری‌های نقاشی و هنری» به شهرداری تهران عوارض کسب و پیشه پرداخت می‌کنند که هنرمندان خواستار مساعدت در این زمینه شده اند.

از نکات دیگری که به عنوان مطالبه هنرمندان شهر تهران با کمیته هنر شورای شهر تهران مطرح شده، این است که پیرو برگزاری جلسات کمیته هنر شورای اسلامی شهر تهران با انجمن های تخصصی و با توجه به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره نظارت بر اماکن عمومی حضور کسب و کارهای فرهنگی و هنری در فضاهای مسکونی را تایید می‌کنند، اما همکاری نکردن و صادر نشدن مجوزهای لازم توسط شهرداری باعث بروز مشکل شده است.

طرح «بهبود فضای عمومی کسب و کارهای فرهنگی و هنری شهری در تهران» دو ماده و سه تبصره دارد که طبق تبصره اول نگارخانه‌های هنری می‌توانند با رعایت ضوابط و قوانین مربوط به سازمان زیباسازی شهر تهران، به نصب تابلوی نگارخانه و یا تابلوهای راهنما در شریان‌های اطراف اقدام کنند.

در تبصره دوم آمده است که چنانچه هر کدام از این فضاها به تغییرات ضروری در مکان مورد نظر خود مانند آکوستیک کردن و یا پوشاندن بخش‌هایی از ساختمان به‌منظور برگزاری نمایشگاه‌های موضوعی نیاز داشته باشند، با رعایت موازین قانونی و منوط به هماهنگی با شهرداری محل استقرار نگارخانه قابل انجام است.

تبصره سوم این طرح گالری‌ها را موظف می‌کند در ازای امکان فعالیت در کاربری مسکونی برای هنرجویان و دانشجویان رشته‌های هنری فضای فعالیت حرفه‌ای و یا کارآموزی فراهم کنند.

در صورت اجرایی شدن این طرح به ویژه در شرایط کرونا، اختصاص ساختمان جدید به مراکز فرهنگی می‌تواند جایگزین پرداخت یارانه به آن‌ها شود.

همچنین استقرار مکان‌های فرهنگی در ساختمان‌ها و عمارت‌های دارای ارزش و قدمت می‌تواند از تخریب ساختمان‌ها جلوگیری کرده و باعث حفظ این ساختمان‌ها ‌شود که استقرار و فعالیت گالری ها و کسب و کارهای فرهنگی در سراسر شهر به ویژه مناطق مرکزی بر سرمایه فرهنگی و اجتماعی شهر خواهد افزود.

بر اساس ماده یکم این طرح؛ نگارخانه‌ها، آتلیه‌های هنری، شامل آتلیه نقاشان، گرافیست‌ها، مجسمه‌سازان، عکاسان، تصویرگران، خوشنویسان، سرامیست‌ها، دفاتر انجمن‌های صنفی و تخصصی هنری، تماشاخانه‌ها، مراکز، موسسات، کافه موسسه‌های فرهنگی و هنری، کانون‌ها و انجمن‌های فرهنگی و هنری و فضاهای اختصاص‌یافته به اجرای موسیقی، به عنوان فضای فعالیت فرهنگی و هنری شناخته می‌شوند.

همچنین در این مصوبه فضایی که دارای امکانات نمایش و عرضه آثار هنری در رشته‌های گوناگون از قبیل عکاسی، نقاشی، مجسمه سازی، گرافیک، تصویرگری، خوشنویسی و هنرهای جدید از قبیل ساوندآرت، ویدئوآرت و پرفورمنس باشد به عنوان نگارخانه شناخته می‌شود.

مراکز، موسسات، کانون‌ها و انجمن‌های فرهنگی و هنری نیز تشکیلاتی است که با هدف و مقاصد فرهنگی اعم از انتفاعی یا غیرانتفاعی توسط افراد واجد شرایط برای فعالیت در یک یا چند قلمروی فرهنگی، هنری، سینمایی و مطبوعاتی با سرمایه ایرانی تشکیل می‌شود و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز تاسیس، نظارت بر فعالیت‌ها و انحلال آن‌ها را صادر می‌کند.

آتلیه‌های هنری نیز به معنای استودیوی هنرمند است؛ فضایی مانند آتلیه‌های نقاشان، گرافیست‌ها، مجسمه‌سازان، عکاسان، تصویرگران، خوشنویسان و سرامیست‌ها که هنرمندان معمولا در بخشی از منازل مسکونی خود، با رعایت ملاحظات لازم و مطابق با قواعد قانونی با رعایت کلیه مفاد بند 20 ماده 55 قانون شهرداری‌ها مبنی بر «عدم ایجاد مزاحمت و حفظ آرامش ساکنین پیرامونی و با رعایت تمامی موازین اخلاقی و حفظ حقوق همسایگان» و با اخذ تمامی مجوزهای قانونی ایجاد می‌کنند.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک برچسب ها: رویداد24 ، شورای شهر ، الهام فخاری سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 شورای شهر الهام فخاری کسب و کارهای فرهنگی و هنری فرهنگی و هنری کمیته هنر شورای شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۲۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از موفقیت‌های مجلس یازدهم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، احمد راستینه با اشاره به اهمیت تقویت زیرساخت‌های فرهنگی گفت: ارتقای سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از نیم به سه درصد از مهمترین دستاورد‌های مجلس یازدهم بود.
وی افزود: با توجه به اهمیت مساله فرهنگ تلاش می‌شود این سهم از بودجه عمومی به پنج درصد ارتقا یابد در این صورت است که می‌توان ادعا کرد حداقل‌های تحول نظام فرهنگی کشور فراهم شده است.
نماینده مردم شهرکرد، بن، سامان و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: تا قبل از مجلس یازدهم به غیر از اعتبارات جاری و حقوقی، هیچ اعتباری برای تحول فرهنگی و تولید محتوا پیش‌بینی نمی‌شد، اما امروز در یک جدول از مجلس شورای اسلامی اعتبار برای این بخش مصوب شد.
وی گفت: از این مبلغ سهم فعالیت‌های پرورشی، فرهنگی و ورزشی دانش‌آموزان ۳۶ هزار میلیارد ریال و ۲۵ هزار میلیارد ریال هم برای ترویج فرهنگ ازدواج، حجاب، عفاف و برنامه‌های فرهنگی موثر در دانشگاه‌ها در نظر گرفته شده است.
راستینه با اشاره تصویب قانون خانواده و جوانی جمعیت در مجلس یازدهم گفت: ۲۷ صدم مالیات بر ارزش افزوده سهم ورزش دانش‌آموزی است و در این ارتباط ۷۰ هزار میلیارد ریال از محل بودجه در این بخش مصوب شده است.
این عضو کمسیون فرهنگی مجلس یازدهم افزود: یکی از کارکرد‌های مجلس یازدهم انجام کار تحولی برای پویانمایی است که برای تولید محتوای ویژه کودک و نوجوان اعتبار ویژه مصوب شده است.
وی با تاکید بر اینکه کمبود معلم تنها مختص یک استان نیست، گفت: نظام آموزش و پرورش در ۱۰ سال گذشته نسبت به امر جذب معلم کوتاهی بسیاری داشت و ردیف استخدامی برای جذب معلمان داده نشد و همین امر موجب شد تا امروز با مشکل کمبود معلم روبرو شویم.
نماینده مردم شهرکرد، بن، سامان و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در نشست‌های نظارتی مجلس شورای اسلامی، تلاش براین است که در سال تحصیلی جدید مشکلات کمتری در خصوص تامین معلم وجود داشته باشد.
به گفته راستینه، افزایش ظرفیت جذب و استخدام معلمان از سوی سازمان امور استخدامی و افزایش سهمیه دانشگاه فرهنگیان از جمله راهکار‌های در نظر گرفته شده برای کاهش مشکل کمبود معلم است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی دانلود

دیگر خبرها

  • ناوگان حمل‌ونقل عمومی جدید تهران چگونه خواهد بود؟ | تغییرات جدید در اتوبوس، مترو و موتورسیکلت ها
  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از موفقیت‌های مجلس یازدهم
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • انتقاد محسن هاشمی از شهردار تهران؛ فخر فروشی می‌کند
  • شیراز چکیده تمام افکار بزرگان است
  • زیرساخت‌های فرهنگی راکد اردبیل بازسازی می‌شود
  • ارتقای حمل‌ونقل عمومی در پرند ضروری است
  • فعالیت تخصصی کانون‌های مساجد آذربایجان غربی در حوزه جمعیت و جوانی
  • ۶۰ هکتار به فضای سبز سنندج اضافه می‌شود
  • فهرست شورای وحدت هنوز نهایی نشده است