Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، مجید سحابی، برادر مرحوم مهدی سحابی، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، از تاسیس بنیاد مهدی سحابی برای حفظ و نشر آثار ادبی و هنری این هنرمند خبر داد و گفت: مدتی بود به دنبال تشکیل بنیادی برای فعالیت جنبی در حوزه کارهای مهدی سحابی بودیم اما به دلایلی این کار به تعویق افتاد، تا این که با برگزاری نمایشگاه مهدی سحابی در گالری مژده به این نتیجه رسیدیم که صرفا از محدوده کارهایی چون برگزاری نمایشگاه بیرون بیاییم و به کارهای پژوهشی و تحقیقی، بها بدهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: من هم در این زمینه آموزش‌هایی دیدم و متوجه شدم برای حفظ و حراست از کارهای مهدی سحابی به این بنیاد نیاز داریم و باید یک نهاد حقوقی وجود داشته باشد که این کارها را پیگیری کند. مثلا تعداد زیادی از کارهای مهدی، به ویژه کارهای نقاشی و تجسمی او امضا ندارند، این کارها باید به نوعی ثبت شوند و مشخص شود که این کارها متعلق به اوست، علتش هم این است که عده ای هر چند خیلی کم، کارهایی را به سبک مهدی سحابی تولید می‌کنند و این شائبه به وجود می آید که این یک اثر، کار او هست یا خیر؟

سحابی با بیان این که این کار بار حقوقی دارد، ادامه داد: ما در نهایت تصمیم گرفتیم این بنیاد را تاسیس کنیم، درخواست آن را داده ایم اما متاسفانه روند تشکیل چنین نهادی به عنوان موسسه، سخت و زمان بر است و ضوابط سختی دارد و افرادی که باید عضو هیئت مدیره شوند، صرفا بر اساس این که اعضای خانواده او هستند، تعیین نمی شوند، باید در زمینه تجربه حرفه ای یا تحصیلی هم با موضوع مورد نظر مرتبط باشند.

وی افزود: اکنون اعضای هیئت علمی معرفی شده، یکی فرزند من است که موسیقی خوانده است و کارش هنر است و پیش از این هم یک موسسه موسیقی تاسیس کرده است، مژده طباطبایی، مدیر گالری مژده، موافقت خود را برای حضور در این هیئت مدیره اعلام کرده است، فرزند برادر دیگرم هم گرافیست است، به همراه خود من. همه هم از نظر حرفه ای، متخصص هستند و هم از نظر سنی، تجربه و نوآوری با هم ترکیب شده است. ترتیبی دادیم که ذوق هنری و حوصله نسل جوان با هم همراه باشد و در زمان انجام کار، بتواند این موسسه را پایدار نگه دارد، شاید هم بعدها بتوانیم کارهای بیشتری انجام بدهیم.

جایزه مترجمی، برای حمایت از جوانان

سحابی یکی از برنامه های آینده این بنیاد پس از ثبت رسمی را، برگزاری جایزه مترجمی دانست و بیان کرد: مجوزی برای برگزاری جشنواره های هنری و ادبی خواهیم گرفت به ویژه در حوزه ترجمه، ایده ای دارم امیدوارم بتوانیم جایزه ویژه مترجمان جوان را برگزار کنیم، متاسفانه در ایران این موضوع را تا کنون ندیده ام. تاکید ما هم بر این موضوع خواهد بود که شرکت کنندگان حداکثر یک یا دو کتاب منتشر کرده باشند و نه افراد کارکشته و باتجربه و مسن، که کار خود را انجام می دهند در همه جوایز دیگر شرکت می کنند.

وی با اشاره به تاکید مهدی سحابی بر رشد نسل جوان، اظهار داشت: دلیل اصلی شکل گیری این جایزه، کمک به پیشرفت نسل جوانی خواهد بود که تازه وارد این عرصه شده اند، منابع مالی آن هم از بنیاد تامین خواهد شد.

سحابی درباره نظر خانواده مهدی سحابی (همسر و سه پسرش که ساکن فرانسه هستند)، در خصوص عواید بنیاد سحابی گفت: این خانواده هیچ ادعایی درباره مسائل مالی مطرح نکرده اند و در خصوص فروش آثار ادبی و هنری مشکلی با صرف درآمدها در خود بنیاد نخواهند داشت. هیچ گرایشی مادی در این خانواده نبوده و همه کارها را به من، برادر و خواهرم سپرده اند و هدف شان تنها زنده نگه داشتن نام و یاد مهدی سحابی است.

 وی به همکاری مدیریت موزه هنرهای معاصر در خصوص نمایش آثار عکاسی مهدی سحابی اشاره کرد و ادامه داد: یک مجموعه بسیار بزرگ از عکس های او باقی مانده است که به سال‌های ۵۵ تا ۵۸ اختصاص دارد و می تواند مورد بررسی و پژوهش قرار بگیرد. در کنار آن نیز چند رمان دارد که کمتر به آن پرداخته شده است و سعی می کنیم به آن بپردازیم.

به گزارش ایرنا، مهدی سحابی (۱۳۲۳ در قزوین - ۱۸ آبان ۱۳۸۸ در پاریس) نقاش، مجسمه ساز، نویسنده، عکاس و مترجم ایرانی بود. او بیشتر به خاطر ترجمه مجموعه در جستجوی زمان از دست رفته نوشته مارسل پروست شناخته شده است. سحابی پس از طی دوره دبیرستان در شهر تهران و ورود به دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در رشته نقاشی، با گذشت مدتی، تحصیل را نیمه کاره رها می کند و برای تحصیل در رشته کارگردانی سینما به ایتالیا می رود و در فرهنگستان هنرهای زیبای رم مشغول تحصیل می‌شود، اما پس از مدتی آن را نیز رها کرد.
وی مدتی به سراغ روزنامه نگاری، بازیگری، عکاسی و کارهای مشابه پرداخت و در آخر به سراغ ادبیات، نقاشی و ترجمه ادبی رفت. تسلط او به زبان های ایتالیایی، فرانسه و انگلیسی سبب شده که نویسندگان متفاوتی را به ایرانی ها معرفی کند.

برچسب‌ها هفته کتاب موزه هنرهای معاصر هنرمندان ترجمه کتاب کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هفته کتاب موزه هنرهای معاصر هنرمندان هفته کتاب موزه هنرهای معاصر هنرمندان ترجمه کتاب کتاب مهدی سحابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۶۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۱۴ گروه در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد/ جایزه ویژه فرج‌الله سلحشور اعطا می‌شود

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد با حضور کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی و سید مصطفی موتورچی دبیر پانزدهمین دوره جشنواره در حوزه هنری برگزار می شود.

پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد با شرکت 14 گروه از هنرمندان عرصه تئاتر در مساجد سراسر کشور قرار است از 18 تا 21 اردیبهشت ماه در شهرستان بافق استان یزد برگزار شود. 

کوروش زارعی در ابتدای نشست عنوان کرد: شعار این دوره جشنواره پانزدهم «خانه هنرم مسجدم» است. سه سال جشنواره برای ایجاد زیرساخت ها و چشم اندازهای درست تعطیل شد اما بعدش دومرتبه به اجرا رسید. پس از در تولید بچه های مسجد در استان ها تحت عنوان تئاتر محرابیان، حال احساس میکنیم به رشد مناسب رسیدند.

وی در ادامه افزود: تئاتری ها حال به زایایی رسیده و می توانند وارد عرصه های جدی شوند. پس از کارگاه سال قبل مشهد، قرار است خروجی ها امسال به اجرا رسیده و در رویدادهای تئاتر کشور حضور یابند. تئاتری های اجرایی امسال خروجی هشتصد گروه نمایشی ما هستند و ما تلاش داریم کارها را به روستاها هم برسانیم. تئاتر بچه های مسجد باید در چهار گوشه ایران شکل بگیرد تا ما بتوانیم استعدادها حتی در مرزهای ایران را کشف و هدایت کنیم.

مصطفی موتورچی دبیر جشنواره نیز در صحبت هایی با اشاره به عدم انتشار فراخوان برای این دوره گفت:  از بین کارهای رسیده چهارده اثر نهایی شده و به اجرا در خواهد آمد. در کنار کار تولید اثر ،سلسله کارگاه هم داشتیم که نزدیک به هشتصد مربی و گروه بودند و اینها نمایشنامه هایی آماده و در مساجد اجرا کردند و بااین هدف سه دوره جشنواره نمایشنامه نویسی گلدسته ها را داشتیم که برگزیده های آنها به این جشنواره رسید.

وی در ادامه گفت: داوران اعظم بروجردی، الهام چرخنده و وفا طرفه هستند.

زارعی همچنین درباره اهمیت گروه محوری در جشنواره افزود: جوایز هم گروه محوری از اول تا سوم اعطا می شود.  یکی از جوایز ویژه ما جایزه ویژه فرج الله سلحشور به نام این عزیز تئاتری مسجدی خواهد بود است.

زارعی در بخش پرسش و پاسخ در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره جایزه سلحشور گفت: این جایزه به گروه برتر تقدیم خواهد شد یک گروه کاملا مسجدی که در آموزش ها حضور داشتند و مسائل اخلاقی را هم رعایت کرده و به معنای واقعی یک گروه هستند.

وی در ادامه افزود: امسال چهارمین دوره مسابقه نمایشنامه نویسی گلدسته ها را خواهیم داشت.

زارعی درباره تک جنسیتی بودن اجراها گفت: بخاطر این مسائل کارهایی تولید شد و داوران خانم هستند که راحت کارها اجرا شود و اینبار ما ساختار شکنی کرده و از سه خانم با تحصیلات و تجربه برای داوری استفاده کردیم. 

زارعی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا اظهار داشت: افتتاحیه در کنار مزار شهدای گمنام شهر بافق خواهیم داشت و اجراها هم در امامزاده عبدالله خواهد بود، هرگروه بعد اجرای داوری سه اجرا در مساجد بافق و یزد خواهند داشت ، مساجد یزد و امامزاده ها شاهد اجراها خواهند بود. 

مورتورچی افزود: در طول جشنواره برای بچه های انجمن نمایش بافق دو کارگاه طراحی کردیم و انجا کارگاه نمایشنامه نویسی و دوره کارگردانی برگزار می کنیم.

موتورچی درباره جوایز نیز در پاسخ به آنا گفت: ما پنج جایزه گروه خواهیم داشت.بازیگری خانم و آقا هفت نفر تقدیر بدون رتبه خواهند بود. دو بزرگداشت و جایزه سلحشور نیز خواهیم داشت.سیصد میلیون جایزه خواهیم داشت و بیشترین جایزه هم فرج الله سلحشور بیست میلیون و پنج گروه برگزیده هر کدام ده میلیون خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ببینید | سحابی مدیرعامل رایمند: قوانین نه تنها به نفع تولیدکننده نیست بلکه به ضرر آن است
  • رقابت ۱۴ گروه در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد/ جایزه ویژه فرج‌الله سلحشور اعطا می‌شود
  • عکس| تصویر جدید مهدی طارمی و جایزه ارزشمندش
  • صعود شهریارِ مهدی طارمی به لیگ دسته اول فوتبال جوانان
  • صعود تیم مهدی طارمی به لیگ دسته اول جوانان ایران
  • (عکس) مهمان ویژه نکونام در کمپ حجازی چه کسی بود؟
  • بنیاد ایمنی هوایی لورا تابر باربور
  • تشکیل خانه طراحان فیروزه‌ای بر آمده از تلاش جوانان گرافیست است
  • دشمن از فرهنگ شهادت، هراس دارد
  • پخش ویژه برنامه «کوی محبت» در شب شهادت امام جعفر صادق(ع)